Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi kommer att bli starkare vid större händelser” säger Mattias Andersson, Räddningstjänsten Medelpad. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Räddningstjänsten i Västernorrland ska samarbeta över länsgränserna

Uppdaterad
Publicerad

Förra året inleddes ett samarbete som kallas Räddsam Västernorrland. Länets tre räddningstjänster gick samman för att skapa en övergripande ledning och för att dela på resurserna.

Nu till hösten utökas samarbetet ytterligare med Jämtland och Åre och de man kallar för R10-kommunerna, som går upp över västra delen av Västernorrland och får samlingsnamnet Räddningsregion mittnorrland.

– Fördelarna är att vi kommer att kunna hantera flera samtidigt pågående händelser och även bli starkare vid större händelser som kräver uppbyggnad av stab och där fler funktioner behöver hanteras. Där ser man en stor fördel att kunna hjälpas åt, säger Mattias Andersson, Räddningstjänsten Medelpad.

Hör Mattias Andersson berätta om samarbetet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.