Polisen önskar tips efter misstänkt mordbrand i Johannedal Foto: Emil Hammarström /SVT

Polisen önskar tips efter misstänkt mordbrand i Johannedal

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan midnatt i fredags påbörjade en brand i en radhuslänga i Johannedal i Sundsvalls kommun. Räddningstjänsten arbetade under natten med släckningsarbetet och lämnade platsen under lördagsförmiddagen. Två personer fick föras till sjukhus med okända skador.

Både polis och räddningstjänst beordrades till Johannedal efter att larmet inkom och polisen rubricerar det som en misstänkt grov mordbrand. Räddningstjänsten fick initialt uppgifter om att det ska ha funnits kvar människor i byggnaden när de anlände till den fullt utvecklade branden.

– Först fick vi uppgifter om att det fanns folk som hade skadat sig och att det fanns folk kvar inne i byggnaden men det visade sig efter vi kollat av lägenheten att det inte var någon kvar, så vi kunde inrikta oss för fullt på att släcka branden, säger inre befäl vid räddningstjänsten.

Branden spred sig via vinden

– Det är sex lägenheter som påverkades av branden i olika grader för att branden spred sig snabbt via vinden. Sista styrkan lämnade för en stund sen och nu tar fastighetsägaren över, säger han.

– Enligt mina uppgifter fördes två personer till sjukhus med okänt skadeläge, fortsätter räddningstjänstens inre befäl.

Polisen ska utreda och önskar tips från allmänheten

– Vi fick in ett SOS-Alarm angående branden och åkte dit för att bistå räddningstjänsten och ska utreda det vidare, än så länge är det oklart hur branden startade, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson hos polisen.

Platsen har spärrats av polisen för att senare kunna göra en teknisk undersökning och polisen tar gärna emot tips och iakttagelser från allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer