Hör vad ramseleborna Mikael Hedin (till vänster), Alfred Bystedt och Karin Jonsson tycker om vindkraftsbygget och gästarbetarna som kommer till bygden. Foto: Barbro Sellin, SVT

Ramseleborna har blandade känslor runt vindkraftsprojekt

Publicerad

Oron är stor bland Ramseleborna i Sollefteå kommun när 170 vindkraftsarbetare ska komma från Europa och befinna sig på orten i tio månader. Samtidigt är många nöjda över att det skapar arbetstillfällen.

SVT Västernorrland har pratat med flera personer i centrala Ramsele och det märks tydligt att åsikterna går isär. Några ser fördelar med byggandet av vindkraftparken, medan andra ser med oro att så många gästarbetare kommer till bygden i coronatider.

”Tråkigt med vindkraft”

– Jag känner väldig oro för att vi kan få in coronasmitta, men jag ser samtidigt en fördel med att det kan ge jobb till lokalbefolkningen, säger Mikael Hedin.

– Jag tänker att det är tråkigt med vindkraft och kolonialiseringen av Norrland över lag, men det är bra att stora företag vill satsa på bygden, säger Karin Jonsson.

Hör fler röster från Ramsele i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.