Rasistanklagad läkare vill ta över Voons vårdcentral

Publicerad

Tidigare i höstas sparkade Region Västernorrland en hyrläkare för dennes extrema åsikter. Nu erbjuder sig läkaren ta över konkursade Voons vårdcentral i Sollefteå.

Det är allehanda.se som skriver att läkaren hört av sig till konkursförvaltaren Magnus Lindblom om att ta över vårdcentralen som stängde i mitten av november. Så sent som i fredags aviserade Lindblom att konkursboet efter ekonomiska föreningen Voon skulle avvecklas. Läkaren säger att antingen blir det hans engelska företag eller ett norskt företag som skulle bli huvudman.

”Vi kan gå in med visst kapital om vi ser rimlig lönsamhet. Vi betonar dock medicinsk vårdkvalitet betydligt mer än ekonomisk vinning och arbetar evidensbaserat”, skriver han.

Fick sparken

Läkaren var tidigare hyrläkare hos Region Västernorrland men fick i september gå efter att ha skrivit nedvärderande och diskriminerande på sociala medier, bland annat att  invaderande kriminella skulle skjutas i benet, plåstras om och skickas tillbaka till Marocko. Detta som en kristen plikt.

– Det är en person som arbetat som hyrläkare som lagt ut uttalanden med innehåll som strider mot regionens värdegrund, rent rasistiska uttalanden, sade dåvarande sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.