Grannar i området blev vittnen till polisens och räddningstjänstens insats efter mordet. Foto: ur Polisens förundersökning

Sköts ihjäl med nio skott – tre personer åtalade för mord

Uppdaterad
Publicerad

Förra året sköts en 28-årig man ihjäl med nio skott i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Tre män greps och häktades mot sina nekanden. Nu startar rättegången om mordet, som tros vara en uppgörelse om narkotikahandel.

Larmet om skottlossningen i Nacksta utanför Sundsvall kom in till polisen vid tretiden natten mot den 12:e december 2019. Boende i lägenheterna runt omkring vittnade om att de hört flera skott. Under morgonen meddelade polisen att en man hade avlidit.

Nio skott i huvudet och på kroppen

Enligt åtalet lockades offret ut ur sin lägenhet av tre män. De hade två pistoler och sköt 28-åringen med nio skott i huvudet och på kroppen.

Dödsskjutning i Nacksta

Efter skjutningen sågs de tre, svartklädda männen lämna platsen till fots. Polisens tjänstehund lyckades spåra männen hela vägen fram till en lägenhet i centrala Sundsvall, där de greps några timmar senare.

Tidigare dömda för brott

Längs vägen från brottsplatsen till huset där männen greps hittades två pistoler, som visade sig vara de vapen som användes vid mordet. Även DNA från de misstänkta hittades på vapnen.

De tre åtalade är i åldrarna 26 till 28 år och alla tre har anknytning till Ångermanland. Samtliga är tidigare dömda för bland annat misshandel och narkotikabrott. Alla tre nekar till brott.

Förundersökningen omfattar 39 vittnesmål. Bland annat offrets närmaste och hans vänner har hörts, grannar som blev vittnen till skjutningen och poliser som var först på plats.

Se klippet och hör åklagaren berätta om den tekniska bevisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet