Foto: Isabell Höjman/TT

Regeringen satsar 14 miljoner extra på vården i Västernorrland

Publicerad

Region Västernorrland får drygt 14 miljoner kronor extra av regeringen för 2018. Pengarna kan användas till att korta köer och anställa bristpersonal under sommaren.

– Regeringen har gjort historiskt stora satsningar på hälso- och sjukvården under mandatperioden. Nu förstärks detta arbete ytterligare genom en särskild satsning för ökad tillgänglighet och kortade köer. För region Västernorrland innebär det drygt 14 miljoner kronor extra till vården under 2018, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Arbeta efter 65

Förstärkning under sommaren, mobila team i primärvården för snabbare vård och mer personal i bristområden är några användningsområden för medlen.

– På kort sikt kan erfaren personal som vill arbeta efter 65 göra en enorm skillnad i en ansträngd personalsituation. Det gäller framför allt inom de bristspecialiteter som finns, exempelvis bland specialistsjuksköterskor och specialistläkare, säger Strandhäll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.