Region Västernorrland ändrar sig om vaccinbokningen: Ring inte oss – vi ringer er!

Uppdaterad
Publicerad

Efter den anstormning som uppstod när vaccinbokningen i Västernorrland öppnade under tisdagen, byter regionen bokningsstrategi. Nu stänger man ner bokningssystemet och telefonsupporten och ringer istället upp de som är 75 år och äldre.

Istället för att de äldre själva ska boka kommer regionen att ta över ansvaret. De som är 75 år och äldre kommer att bli kontaktade av regionen för att få sin vaccinationstid. De äldsta prioriteras först.

– Det här blir en bättre hantering just nu. För närvarande har vi inte tillräckligt stora volymer för att erbjuda tider till alla som är 75 år och äldre, säger vaccinsamordnare Karin Sellgren.

Coronaviruset i Västernorrland

Ingen telefonsupport

I och med att regionen stänger tidsbokningen online och per telefon kommer inte telefonsupporten eller 1177 Vårdguiden ha möjlighet att hjälpa till med tidsbokningar, framgår av regionens pressmeddelande.

– Det är väldigt positivt att så många vill vaccinera sig nu och vi förstår att den uppkomna situationen är en stor besvikelse för många. Med facit i hand ser jag att vi kanske borde tagit andra beslut tidigare, exempelvis att inte bjuda in en så stor åldersgrupp som detta är, säger Karin Sellgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet