HR-direktör Ewa Strömsten berättar att regionen söker efter extrapersonal Foto: Anneli Egland/Jonas Ekströmer/TT

Region Västernorrland efterlyser extrapersonal

Uppdaterad
Publicerad

Coronautbrottet har lett till ett ökat personalbehov inom vård och omsorg. Regionen går nu ut och efterlyser extrapersonal på sin hemsida,

– Vi söker både människor som har kompetens inom vården men även de från andra serviceyrken, säger Ewa Strömsten HR-direktör i region Västernorrland

Efterlysningen efter extrapersonal gick ut på regionens hemsida i fredags och sedan dess har cirka 80 ansökningar kommit in. Cirka hälften har specialkompetens för vården och övriga har det inte.

– Vi behandlar ansökningar löpande, när vi sen får extra behov kan vi gå in och placera folk där de har rätt kompetens, säger Ewa Strömsten.

Coronapandemin

Timanställning

De som inte har tidigare erfarenhet av att jobba inom vården kan få jobba med transport, kök, städ och administration. Anställningsformen är timanställning och varar så länge det extra behovet föreligger.

– Vi ligger några veckor efter Stockholm så vi kommer behöva mer personal i flera månader, kanske ett halvår framåt, säger Ewa Strömsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet