Vaccinationsåldern i länet sänks till 65 år. Om det kunde vaccinationssamordnare Karin Sellgren berätta vid onsdagens presskonferens. Foto: SVT

Vaccinationsåldern i Västernorrland sänks till 65 år – 1000 nya fall av covid-19 på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen har tagit fart den senaste veckan. Region Västernorrland höll  under onsdagen en presskonferens om det senaste kring coronaviruset och smittspridningen i länet. 

Den tredje vågen är här och det får konsekvenser, det konstaterade Region Västernorrland inför onsdagens presskonferens.

Smittspridningen i Västernorrland fortsätter att öka och belastningen på sjukvården är återigen stor. Totalt har 18 645 i länet konstaterats smittade, vilket är 161 fler än tisdagens uppdatering från regionen. Senaste veckan har drygt 1 000 nya fall konstaterats i länet.

Coronaviruset i Västernorrland

Vaccinationsåldern sänks

På onsdagen kom beskedet att regionen sänker vaccinationsåldern till 65 år och uppåt. Från och med klockan 17 på onsdag kan alla som är 65 år eller äldre boka sig för vaccination, berättade vaccinsamordnaren Karin Sellgren.

Anledningen är att man vill påskynda vaccinationsprocessen. Enligt de prognoser regionen har förväntas den tredje vågen kulminera vid månadsskiftet april – maj, sa smittskyddsläkaren Hans Boman vid presskonferensen.

Medverkande

Under presskonferensen medverkade Petra Lindstedt, områdesdirektör Länssjukvårdsområde somatik (kroppssjukvård), Karin Sellgren, vaccinationssamordnare och Hans Boman, regionens smittskyddsläkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet