Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Sylvan svarar på kritiken Foto: Pierre Ragnehag

Regionen ser allvarligt på det öppna brevet från IVA

Uppdaterad
Publicerad

Regionen ser allvarligt på det IVA-sjuksköterskorna lyfter fram i det öppna brevet.
– Det är klart att vi sätter oss ned och ser över vad som står och kollar på det budskap vi får just nu, säger Anders Sylvan, Regiondirektör Västernorrland.

Det är ett större behov av att kunna isolera patienter nu under coronapandemin. Det är endel av den kritik som lyfts fram i det öppna brevet från IVA-sköterskorna, något som Regiondirektören Anders Sylvan nu kommenterar.

– Det är ett behov av att kunna isolera och ha ett smittskydd på ett effektivt sätt så vi måste titta på detta noggrant och se vilka förbättringar som kan göras på detta området, säger Anders Sylvan.

Regionen kollar på budskapet

Sjuksköterskorna anser bland annat att anläggningen på IVA behöver rustas upp och fler platser behövs för covidpatienter.

– Det är klart att vi sätter oss ned och ser över vad som står och kollar på det budskap vi får just nu, säger Anders Sylvan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet