Glenn Nordlund, (S) ser inga skäl att aktivera nämnd för krisledning. ”Jag beklagar att centern försöker politisera krisen”, menar han.

Regionrådet svarar – C försöker politisera pandemifrågan

Publicerad

Oppostitionsrådet Jonny Lundins utspel i samband med konsultföretaget KPMG:s sågning av regionens krishantering under pandemin kommenteras nu av regionrådet Glenn Nordlund (S):   Centerpartiet har valt att politisera frågan, vilket jag beklagar, säger Nordlund till SVT.

Tre oppositionspartier,  med centerns Jonny Lundin i spetsen,  kräver i en motion till regionfullmäktige att en översyn av funktionen med den s k krisledningsnämnden måste göras.

Det har varit ett återkommande krav från flera oppositionsföreträdare under pandemin att nämnden, politiskt tillsatt,  ska aktiveras.

Hänvisar till regionens reglemente

I motionen hänvisas  till regionens eget reglemente där det står att ”krisledningsnämnden ska svara för regionens uppgifter under extraordinära händelser under fredstid och vid höjd beredskap”.

Pandemin, som beskrivits som den allvarligaste krisen i landet sedan 40-talet är fullgott skäl att aktivera nämnden, menar Lundin. 

Ett sånt beslut ligger på ordföranden i regionstyrelsen,  idag Glenn Nordlund (S).

”Vill politisera krisen”

Men Glenn Nordlund avvisar helt kravet; 
-Centerpartiets kritik är tyvärr inte förvånande eftersom dom från dag ett har valt att politisera hanteringen av den här pandemin.

– Jag beklagar det, skriver Nordlund till SVT.

-Vi har varit i och är fortfarande i en svår och unik situation – och av den behöver vi lära oss. Därför har vi fattat beslut om att genomföra en utvärdering och att ta fram en handlingsplan baserat på utvärderingens resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer