Visa alla (2)
Visa alla (2)

Rejäl ökning av studenter till Mittuniversitetet i höst

Uppdaterad
Publicerad

Antalet studenter som antagits till höstterminen ökar i hela landet. Om alla tackar ja till sin utbildning får Mittuniversitetet nästan tusen fler studenter i höst jämfört med i fjol.

Antagningen till universiteten i höst är nu sammanställd och  Universitets- och högskolerådet, UHR, konstaterar att det är fler som antagits i år jämfört med i fjol. Ökningen i landet är 1,5 procent.

Ökningen vid Mittuniversitetet med campus i Sundsvall och Östersund är betydligt större än så; där är ökningen 8,4 procent eller 988 studenter (om alla tackar ja till sin plats). Totalt antal antagna till höstterminen 2019 är 12 722  studenter.

I år är det också allt fler sökande som är behöriga, uppger UHR.

– Antalet antagna till högskolan ökar för fjärde året i rad. Att antalet behöriga sökande blir fler är positivt, eftersom det innebär att fler har gjort ett välinformerat studieval, säger Karin Röding, generaldirektör för UHR.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer