Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här ser utomhusbadet ut i dag, men enligt Kultur- och fritidsnämnden ska det snart komma att ändras. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Malandsbadet i Sundsvall ska bli som nytt

Uppdaterad
Publicerad

Kultur- och fritidsnämnden i Sundsvall har beslutat att bygga ett nytt utomhusbad i Maland, Sundsbruk.

Tanken är att båda bassänger på det befintliga badet och hopptornet ska renoveras. En solterass, vattenlek och en mindre lekplats kommer också att anläggas. Hela badområdet hägnas in och tillgänglighetsanpassas. I från beslutet från Kultur- och fritidsnämnden i Sundsvall ingår även cykelvägar, -ställ och handikapparkeringar.

Uppfräschningen beräknas kosta 35 miljoner och beräknas vara färdigställd till 2025.

En samlingspunkt

– Det är en del i vår satsning ”Ett Sundsvall som håller ihop”. Utvecklingen av Malandsbadet är efterlängtad och känns som att det kan bli en jättebra samlingspunkt för framförallt barnfamiljer, säger Jeanette Hedlund, (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmedelande.

Sedan tidigare har 62 miljoner kronor avsatts för renoveringen av Nackstabadet och nybyggnationen av Malandsbadet så inga ytterligare medel behöver avsättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.