Rektor anmäler Vemyra ungdomshem

Publicerad

Rektorn vid Hola folkhögskola i Kramfors kommun riktar kritik mot Vemyra ungdomshem i Sollefteå sedan de placerat en elev på skolan. Efter en tillrättavisning anföll eleven en lärare med knytnävsslag och olika tillhyggen.

Händelsen inträffade under en lektion den 25 september 2007. Dagen innan hade läraren tillrättavisat eleven och bråk uppstod. Eleven gick till attack med knytnävslag och kastade en kaffekopp i ansiktet på läraren. Även en hålslagare träffade lärarens huvud och han tvingades uppsöka läkarvård. Eleven hämtades av polis och i samband med detta visade det sig att hon var beväpnad med en kniv.

Enligt rektorn borde eleven aldrig ha fått studera på Hola folkhögskola med tanke på rådande omständigheter och förutsättningar. Vemyra ungdomshem förnekade elevens våldsbenägenhet trots att frågan ställdes, uppger rektorn. Därför anmäler nu rektorn Vemyra ungdomshem till Statens Institutions Styrelse, SiS.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vemyra ungdomshem

Mer i ämnet