Vid ett extrainsatt regionfullmäktigemöte under torsdagen ska frågan om den nya styrelsen för hälso- och sjukvårdsnämnden behandlas, efter det att majoritetsförhållandena ändrats efter Moderaternas avhopp. Foto: SVT / arkiv

Revisorernas ”fynd”: 900 000 osignerade journalanteckningar

Uppdaterad
Publicerad

Regionens revisorer har upptäckt en stor mängd osignerade journalanteckningar inom sjukvården i Västernorrland – närmare bestämt omkring 900 000 stycken. Det redovisades inför regionfullmäktige på onsdagen, berättar SR P4 Västernorrland.

En osignerad journalanteckning innebär att den inte är ”justerad”, det vill säga att ingen tagit ställning till att den är korrekt och sett till den att blivit omhändertagen och formellt journalförd – vilket i sin tur kan hota patientsäkerheten.

Revisionens ordförande Mikael Gäfvert redovisade inför regionfullmäktige att man hittat 900 000 osignerade anteckningar bara inom specialistvården i Västernorrland, berättar P4 Västernorrland.

Väckte inga större reaktioner

Osignerade journalanteckningar är inte ovanligt i dagsläget och enligt P4 Västernorrland väckte uppgiften heller ingen nämnvärd diskussion bland fullmäktigeledamöterna.

Hela revisionsrapporten kan du läsa här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.