Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Pontus Lundahl / TT /SVT Ylva Holmgren

Risk för vattenbrist längs kusten i Västernorrland

Publicerad

SMHI har meddelat att det finns risk för vattenbrist i små grundvattenmagasin. Grundvattennivåerna är just nu mycket under det normala för årstiden. I synnerhet längs kusten i Västernorrland. 

Vattenflödet i många bäckar, åar och älvar är också mycket lägre än normalt för den här tiden på året.

– Även om man flaggar för att det är en stor vattenbrist så är det i små magasin och det berör ju inte den kommunala vattenförsörjningen men har man egen brunn så bör man vara lite uppmärksam, säger Joakim Kruse, vattenvårdsdirektör på länsstyrelsen Västernorrland

Fortsatt risk

Trots att väderprognoserna för den närmaste tiden visar på lägre temperaturer och en del nederbörd, finns det risk för fortsatt sjunkande grundvattennivåer i mindre magasin den kommande månaden, skriver Länsstyrelsen i Västernorrland på sin hemsida, där man även kan hitta aktuell information om vattenläget.

Hör vattenvårdsdirektören om vattenläget i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.