Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tioåriga Ruben och lillayster Nora, 6, spelade in en egen version av SVT Västernorrlands tv-sändning. I videon ser du bitar ur barnens tv-program. Foto: Privat

Syskonen spelade in egen version av SVT Västernorrlands nyheter – se filmen här

Publicerad

En del dansar runt stången, gör blomsterkransar eller äter sill och potatis.

Andra spelar in nyhetsprogram.

– Det var min lillasyster som frågade om jag ville göra en film med henne och då kom vi på att vi skulle göra en egen nyhetssändning, säger Ruben som tillsammans med syster Nora gjort sin egen version av SVT Västernorrlands tv-sändning.

Ruben och Nora, tio och sex år, bor till vardags i Helsingborg – men familjen har en stuga uppe i Ångermanland, där de firade midsommar.

Och midsommar fick också bli temat på den nyhetssändning som barnen spelade in under helgen.

Det var Nora som tog initiativet till inspelningen och självklart fick helgens snackis, vädret, ta upp en stor del av programmet.

Blivande journalister?

Men något manus fanns egentligen inte.

– Jag hittade på vad jag skulle säga när jag väl stod där, säger Ruben som uppskattar att det tog ungefär en-två timmar att spela in och redigera videon.

Om det är några blivande journalister som syns i klippet är däremot osäkert.

– Jag vet inte, vi gjorde det bara för att det är kul, säger Ruben.

I videon ser du bitar ur barnens tv-program

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.