Foto: Privat + Thomas Sundberg/SVT

Rymmartjuren spårlöst försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Den tjur som i sista sekund undkom att slaktas i Ramsele under tisdagen var på torsdagen ännu på fri klöv. Men till helgen drar älgjakten i gång igen i området och då ligger han nog pyrt till.

Den tvååriga tjuren av highlanderblandning med vit päls kan tacka sina långa horn för att han fortfarande är i livet. Just när han skulle möta döden i slakteriet i Ramsele lyckades han få upp en grind och kunde smita ut.

Försök inte fånga själv

Slakteriet har uppmanat de som befinner sig i och kring Ramsele att vara uppmärksamma på tjuren och inte försöka fånga den själva utan höra av sig till slakteriet. Men hittills har ingen sett till rymlingen som tros uppehålla sig någonstans i skogen kring Ramsele.

– Om ingen ser den får den nog vara i fred till helgen men då börjar älgjakten igen och jaktlagen är kontaktade. Jägarna kommer inte att jaga tjuren aktivt men om de ser den kommer de att skjuta den, berättar slakteriets föreståndare Jonne Nordin för SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.