Vid den södra anslutningspunkten till Skuleskogen har skyltningen gjorts tydligare. Foto: Trafikverket

Så ska trafikkaos i Skuleskogen undvikas i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket ska nu försöka se till att fjolårets trafikkaos på vägarna till och från Skuleskogens nationalpark inte upprepas i sommar.

Sänkta hastigheter vid E4-avfarterna till området under semesterperioden och tydligare skyltning ska ge ett lugnare trafikflöde.

Det ökade hemestrandet i spåren av pandemin förra sommaren gjorde att besökarantalet i Skuleskogens nationalpark ökade mycket kraftigt. Det ledde i sin tur till trafikstockningar och stora problem både för besökarna och inte minst de boende i området, som SVT Västernorrland berättade om i flera publiceringar i fjol.

Prognosen för sommaren i år pekar på ett minst lika stort – om inte ännu större – besökarantal.

Trafikverket försöka nu ”mota Olle i grinden” genom att vidta åtgärder för en bättre trafiksituation i området i sommar.

Bättre vägvisning

– Efter ett beslut från Länsstyrelsen kommer vi bland annat att sänka hastigheten från 100 kilometer i timmen till 80 kilometer i timmen förbi infarterna till Naturum och Skuleskogens entré södra under högsäsongen från 15 juni till 15 augusti, säger Kent Persson vid Trafikverket i ett pressmeddelande.

Utöver hastighetssänkningen kommer Trafikverket även att förbättra vägvisningen genom att förtydliga och utöka skyltningen så att den leder trafiken rätt. Några av parkeringsplatserna har också blivit fler och större.

– Allt för att öka trafiksäkerheten för trafikanter och gående i området, säger Kent Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.