Stridsbåt 90. Tillverkad i Dockstavarvet Foto: Pontus Lundahl/TT

Saab köper Dockstavarvet

Uppdaterad
Publicerad

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har köpt upp N. Sundin Dockstavarvet AB. Saab gör det för att bredda sitt marina segment.

Dockstavarvet som grundades 1905 är en ledande tillverkare av aluminiumbåtar och har de senaste 30 åren utvecklat och tillverkat avancerade strids- och patrullbåtar. Varvet har levererat fler än 200 båtar till tre kontinenter där de används både i militärt och civilt bruk.

Saab köper också Muskövarvet som är beläget i den södra delen av Stockholms skärgård.

– Med detta förvärv kommer Saab att stärka produktportföljen för ytfartyg samt öka sin kapacitet för support och underhåll på Musköbasen. Saabs globala närvaro kommer också att underlätta marknadsföring och framtida export av Dockstavarvets produkter, säger Gunnar Wieslander, chef för Saabs affärsområde Kockums.

Dockstavarvet och Muskövarvet kommer att ingå i Saabs affärsområde Kockums. Tillsammans har företagen en försäljning på ca 250 MSEK samt 80 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.