– Det är jättetråkigt, säger Mats Jonsson, säkerhetsansvarig för GIF Sundsvall, om oroligheterna kring lördagens hemmamatch. Foto: Barbro Sellin, SVT

Säkerhetschefen: ”Supportrar kan komma att stängas av”

Uppdaterad
Publicerad

Efter bråket mellan supportrar på GIF Sundsvalls hemmamatch mot Örebro på lördagen ska nu klubben se över en rad tänkbara åtgärder. Supportrar kan komma att stängas av.

I lördags var det stökigt på stan i Sundsvall före mötet i Allsvenskan. Bråket mellan supportrarna fortsatte på läktaren under matchen och även utanför arenan efter slutsignal.

Kunde ha blivit värre

 – Den största delen av supportergruppen är jättebra. Det var en sammanstötning utanför arenan och det var bland annat kloka supportrar både från Örebro och Sundsvall som avstyrde att det inte blev ännu värre, säger Mats Jonsson, säkerhetsansvarig för GIF Sundsvall.

Bråk mellan supportrar på läktaren och att några tog sig in på planen gjorde också att matchen fick avbrytas några minuter.

– Om någon hoppar in på planen så ska domaren avbryta spelet och det gjordes helt enligt reglerna. Men de hoppade in för att de blev provocerade av några sundsvallssupportrar, så det är jättetråkigt, säger Mats Jonsson.

Supportrar kan stängas av

Nu ska klubben se hur de ska jobba framöver, för att minska risken för liknande händelser.

– Vi kommer att träffas och prata ihop oss nu tillsammans med polisen och andra funktionärer. Det finns en rad åtgärder man kan göra. Man kan stänga av supportrar, ändra bemanningen, taktik och sådant där.

Polisen fick göra flera ingripanden under matchen och kvällen. Säkerhetschefen tycker att det är en tråkig utveckling.

– Samtidigt är det sådant vi får vara beredda på att det tyvärr kan hända. Vi kommer att kraftsamla i klubben och göra allt för att det inte ska hända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.