Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det är exceptionellt, säger Björn Lyngfeldt, kommunikationsdirektör SCA om vidkraftbygget i Viksjö. Foto: Fredrik Israelsson

SCA har tröttnat på vindkraftbråket: ”Det här är exceptionellt”

Publicerad

Skogsbolaget SCA har tröttnat på turerna kring det stoppade vindkraftbygget vid Viksjö som sker på bolagets mark. SCA är missnöjda med hur projektet skötts, framförallt att man brutit mot miljölagstiftningen.
– Det här är exceptionellt, konstaterar kommunikationsdirektören Björn Lyngfelt.

Bygget av vindkraftparkerna vid Viksjö har stoppats i flera månader efter att länsstyrelsen upptäckt stora brister i miljöarbetet. Det låsta läget har också slagit hårt mot många mindre entrepenörer som inte fått betalt. SCA är den största markägaren i projektet och bolaget gillar varken bristerna i miljöarbetet eller att få sitt namn nedsvärtat av det som sker.

– Det är klart att vi blir bekymrade när det uppstår så mycket problem som det varit här, förklarar kommunikationsdirektören Björn Lyngfelt.

Hör mera om SCA:s syn på saken i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vindkraftparken Hästkullen

Mer i ämnet