Foto: Håkan Sjöström, SVT

SCA lägger ner fabrik i USA

Uppdaterad
Publicerad

I juni avslutar SCA produktionen av mjukpapper på sin fabrik i Flagstaff, Arizona. Anledningen är att de vill förbättra och stärka konkurrenskraften inom ”Professional Hygiene-verksamheten” i Nordamerika.

SCA är ett av de största svenska företagen på världsmarknaden. I juni avvecklas anläggningen i Flagstaff, Arizona som är en av sex fabriker som producerar mjukpapper i USA. Fabriken i Flagstaff har producerat cirka 55 000 ton mjukpapper om året.

Om det kommer att påverka den svenska marknaden är oklart men i ett pressmeddelande skriver SCA såhär om varför de lägger ner fabriken:

”Avvecklingen av produktionsanläggningen för mjukpapper i Flagstaff är en del av SCAs Tissue Roadmap och ligger i linje med bolagets strategi att optimera den geografiska produktionsstrukturen i syfte att driva kostnads- och kapitaleffektivitet och öka värdeskapandet inom affärsområdet Professional Hygiene.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SCA

Mer i ämnet