Visa alla (2)
Visa alla (2)

Science Center ska locka elever med naturvetenskap och teknik

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen invigdes Science Center på Ljustadalens skola. Målet är att höja studieresultaten.

Bygget av Science Center möjliggjordes i och med att Barn- och bildningsnämnden tog beslut om att satsa 300 000 kr i just Ljustadalen. Invigningen bjöd på sång och dans från Sundsvalls kulturskola och en sprakande show med 300 lysdioder. Samtidigt som Ljustadalens skola fylldes med kreativ teknik som möjliggör mekaniska konstruktioner, programmering, kluriga experiment och lärande konstruktion.

– Vi behöver prova olika pedagogiska metoder för att öka elevernas intresse för skolämnen och därmed även höja skolresultaten. Det här är en unik satsning som innebär att eleverna i Sundsvalls kommunala skolor får fantastiska möjligheter att stimulera intresset i teknik och naturkunskap, säger João Pinheiro (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Samtidigt genomför Barn- och bildningsförvaltningen en förstudie av arbetet med teknikcentret i samarbete med Mittuniversitetet. Man tror att att samskapande bidrar till en ökad känsla av delaktighet, ökad acceptans och ökat engagemang.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer