Se klippet när älgen hoppar ut genom fönstret på förskolan så att glassplittret yr, mitt framför chockade barn och vuxna på förskolan. Foto: Ann ÖgrenVisa alla (4)
Visa alla (4)

Se älgen hoppa ut genom fönstret på förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under samlingen med förskolebarnen hoppade en älg in genom fönstret så att glassplittret yrde.
Den stressade älgen sprang sedan runt i lokalen bland barn och personal innan den hoppade ut genom ett annat fönster, mitt framför fritidsledaren Ann Ögrens kamera.
– Sådant här händer ju inte. Vi trodde knappt det var sant, det vi hade varit med om, säger hon till SVT Västernorrland.

Det högst oväntade besöket skedde efter lunch på tisdagen.

En förskolegrupp i Tallnäs i Timrå hade just satt sig för en samling när ett av barnen pekade ut genom fönstret och skrek till:

– Titta, en älg!

En älgko

Fritidsledaren Micke Aronsson satt i en intilliggande lokal med en grupp föräldrar när han såg vad som höll på att hända.

– Älgen hade tagit sig in på förskoleområdet och stod ute på gräsmattan. Den var nog redan ganska stressad, säger han.

– Jag tror det var en älgko. Den var ganska stor. Den kunde ju kliva över stängslet till gården som är 120 centimeter högt.

Tog sats och hoppade in

Plötsligt hände det otroliga. Älgen tog sats och hoppade rakt genom en av fönsterrutorna där förskolebarnen och personalen befann sig.

– Det var glas överallt och en stor älg inne i lokalen. Både barn och vuxna blev förstås helt skräckslagna, och många grät. Ingen hade ju kunnat föreställa sig att något sådant här skulle hända. Det händer ju inte, säger Ann Ögren som hann plocka upp sin mobiltelefon och filma hela det surrealistiska förloppet.

Ingen skadades

– Som tur var var dörren till lokalen öppen så att älgen kunde rusa vidare. Ingen vet hur det hade slutat annars. Nu blev ju ingen skadad. Men barn och personal är naturligtvis chockade, säger Micke Aronsson.

Den panikslagna älgen hoppade därefter ut genom ett annat fönster i byggnaden,och joggade iväg, till synes lättad och oskadd.

– Ja, vad ska man säga? Det sjukaste jag varit med om. En helt overklig händelse säger Micke Aronsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.