Foto: SVT/Barbro Sellin

Äntligen lycka för Joel

Uppdaterad
Publicerad

Det blev glädjetjut när Joel äntligen fick se sin nya lägenhet. Engagemanget har varit stort för 21-åringen efter chockhöjningen av den förra hyresvärden.

Vi har tidigare berättat om 21-årige Joel och hyresvärden i Härnösand som ville höja hyran på 3.500 kronor i månaden för att Joel hade en funktionsnedsättning. Nu har Joel fått en ny lägenhet av en annan hyresvärd. Vi var med när han fick se sin nya lägenhet för första gången och det gick inte och ta miste på glädjen. Joel gav ifrån sig ett glädjetjut.

– Ja vad kul. Då får du ha soffan där och tv här, tycker mamma Anna Axberg.

Då flyttar han in

1:a april är det dags för inflyttning i en 90 kvadrat stor lägenhet i markplan och med stor bastu.

– Det  känns jättebra och väldigt roligt säger, mamma Anna med ett stort leende.

Joel ska själv få välja vad han vill ha för möbler. Det är viktigt så han känner att det är hans lägenhet.

Stort stöd

Under den här tiden som Joel och hans familj sökt lägenhet har de haft stort stöd från många och det har varit uppskattat.

– Ja det har ju varit överväldigande måste jag säga. Det har varit privatpersoner som har ringt och sagt att vi håller på er och heja på, berättar Anna Axberg.

DO granskar

Joels mamma Anna har anmält hyresvärden till diskrimineringsombudsmannen och nu har DO beslutat att granska ärendet.

– Det är ju viktigt ändå att när v i har en lag att det är den som gäller och det blir ju intressant att se vad det blir. Det kanske kan stoppa någon annan i framtiden och det tycker jag är viktigt, menar Anna Axberg.

Joel kommer att ha assistenter som sover i lägenheten. Den är en väldigt trevlig lägenhet med tvättstuga i dörren mittemot. Mamma Anna menar att det har tagit tid men nu känns det som att allt har hamnat rätt och kommit på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.