Hör Rasmusson berätta om S-kongressen och sitt förslag som fick stöd. Foto: Privat

Rasmusson (S) fick igenom förslag på S-kongressen

Uppdaterad
Publicerad

S-kongressen avslutades under söndagen.

Och deras yngste deltagare var nöjd med dagarna i Örebro.

Sebastian Rasmusson, 16, fick igenom sitt förslag om screening av barn och ungas psykiska ohälsa i skolan.

– Det är viktigt att vi arbetar mer förebyggande i elevhälsovård, säger SSU:s ordföranden i Härnösand.

Socialdemokraternas partistyrelse hade bland annat yrkat avslag på skrivningen om ett program för screening av barn och ungas psykiska ohälsa i skolan.

Men ombuden på kongressen tyckte annorlunda och stod bakom SSU:s ordförande i Härnösand Sebastian Rasmussons förslag, vilket gjorde att den gick igenom.

– Det är en väldigt bra reform. Det är viktigt att vi arbetar mer förebyggande i elevhälsovård, säger han.

Ombuden fick också vädra sina åsikter under den avslutande allmänpolitiska debatten. Då var frågan om klyftan mellan stad och land i huvudfokus.

– En sak som behövs för att hela Sverige ska växa och leva är ju bättre tågkontakter mellan hela landet. Bland annat dubbelspår mellan Gävle och Härnösand. Det är en väldigt viktig reform som skulle vara bra för Västernorrland. Vi måste investera mer i infrastruktur i hela landet, säger Sebastian Rasmusson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.