• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Försvunnen seglare hittad

Uppdaterad
Publicerad

Vid 10-tiden på måndagsförmiddagen hittades den seglare som anmälts försvunnen efter en segeltur mellan Härnösand och Ulvön.

En sökhelikopter som kallats in i sökandet meddelade vid 10-tiden att man hittat en segelbåt som motsvarade beskrivningen, på båten stod en man och vinkade. En ytbärgare skickades ner från helikoptern.

Motorproblem

Mannen konstaterades vara välbehållen men hade fått problem med både motor och segel. Han hade därför sökt nödhamn norr om Berghamn utanför Kramfors. Området har dålig mobiltäckning så han hade inte kunnat höra av sig till anhöriga.

Sökinsatsen är nu avslutad och mannen får hjälp av Sjöräddningssällskapet med bogsering till närmaste hamn.

Van seglare

Mannen lämnade Härnösand på söndag morgon och beräknades vara framme på Ulvön vid 22-tiden samma dag. Han beskrivs som en van seglare men när han inte kom fram anmäldes han saknad av anhöriga.

Stor sökinsats

Sjöräddningssällskapets räddningsbåtar Rescue Lars Prytz och Rescue Örnsköldsvik sattes in i sökandet tillsammans med Kustbevakningens fartyg KBV 202 och KBV 492. Från Umeå kom Sjöfartsverkets räddningshelikopter Lifeguard 006.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.