Sekab säljer dotterbolag till Carstedt

Publicerad

Nu är det klart att Sekab säljer sina kritiserade satsningar i Tanzania och Mocambique. Förre vdn Per Carstedt fick i uppdrag att sköta försäljningen. Han köper nu själv dotterbolagen för 400 kronor.

Igår kom parterna överrens. Sekab överlåter 100 procent av aktierna i dotterbolagen i Tanzania och Mocambique till bolaget EcoDevelopment in Europe AB. Ett bolag där tre personer i Sekabs styrelse själva har intressen.

Att köpesumman blott uppgår till 400 kronor kan tyckas märkligt eftersom bolagen uppges ha nettotillgångar på 14 miljoner kronor. Men i gengäld slipper Sekab kostnaderna för nedläggning av projektet.

Dessutom har parterna kommit överrens om en avbetalningsklausul. Om EcoDevelopment lyckas hitta finansiärer och driva projekten vidare kommer Sekab att få tillbaka de pengar man satsat i afrika, ca 170 miljoner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sekabaffären

Mer i ämnet