Många bilar brann upp under fredagsmorgonen, den här på Kristinagatan. Foto: Örjan Leek

Sex bilbränder efter varandra – polisen misstänker samband

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen inkom sex larm om bilbränder i Härnösand under loppet av ungefär två timmar. Polisen misstänker att de ska vara anlagda och att det finns ett samband.

Det handlar om bilbränder på Eriksbergsgränd, Kanaludden, Kristinagatan, Fiskargatan, Torsgatan och Västra Bondsjögatan i Härnösand. De första larmen inkom till SOS vid omkring 04-tiden på fredagsmorgonen och har fortsatt fram till strax innan 06 på morgonen.

Den första bilbranden var den på Eriksbergsgatan. En bil var helt övertänd och elden hade spridit sig till gräset i närheten när räddningstjänst kom till platsen. Några minuter senare inkom också ett larm om en bilbrand på Fiskaregatan och därefter Kristinagatan. Vid 05.30 började det brinna på Torsgatan/Västra Ringvägen och slutligen på Västra Bondsjövägen.

Ingen slump

– Att alla sex bilar ska ha börjat brinna sådär efter varandra känns inte så mycket som en slump. Jag tror inte på slumpen, säger David Levy, inre befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen vädjar nu om tips och iakttagelser från allmänheten. Har man sett något kan man ringa 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.