Butiken utsattes för inbrott för tredje året i rad. Foto: Thomas Sundberg / SVT

Sex män stal kläder för över 300 000 kronor i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september 2020 utsattes Naturkompaniet i Själevad för ett grovt inbrott för tredje året i rad. Butiken fick stora skador vid inbrottet. Sex personer står nu åtalade för grov stöld.  

Med hjälp av en stulen traktor forcerades en bakdörr till friluftsbutiken i Själevad, Örnsköldsvik. Kläder för över 300 000 kronor stals och butikslokalen fick stora skador som följd.

Butikschefen väcktes av polisen mitt i natten:

”Man förstår ganska snabbt vad det handlar om när det ringer dolt nummer på natten”, sa butikschef Emma Bylin till SVT efter inbrottet i höstas.

Grov stöld

Nu åtalas sex personer för grov stöld. Enligt Åklagarmyndigheten ska brottet bedömas som grovt eftersom att männen kommit över kläder av betydande värde på ett hänsynslöst sätt.

Två av männen åtalas även för grov stöld i en annan butik i Sundsvall där de också använt ett fordon för att forcera en dörr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.