Ferran Sibila Foto: Bildbyrån

Sibila lämnar Gif Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Han har revolutionerat Giffarna med Joel Cedergren.

Nu lämnar Ferran Sibila klubben.

– Det är ett tufft beslut att ta eftersom jag inte tror att lagets resa är över, säger han till klubbens webbplats.

Spanjoren plockades in som assisterande tränare inför förra säsongen.

Och han har satt stort avtryck i den fotbollsallsvenska klubben och gjort succé tillsammans med huvudtränaren Joel Cedergren. Den här säsongen gjorde Giffarna sin bästa säsong någonsin i allsvenskan.

Men nu väljer han att lämna klubben på grund av personliga skäl.

Han vill komma närmare familjen.

– Jag har trivts jättebra i Sundsvall med alla i klubben, laget och supportrarna. Men det här beslutet är inte grundat på det utan på avståndet till min familj och mina vänner. Det är ett tufft beslut att ta eftersom jag inte tror att lagets resa är över, men ibland måste man fatta tuffa beslut. Jag vet inte vad som händer i den närmaste farmtiden men Gif Sundsvall-familjen och Sundsvall kommer alltid att finnas i mitt hjärta, säger han till klubbens webbplats.

Han var bland annat med och utbildade Cedergren i den katalanska träningsmetoden Ekkono. Klubben kommer att fortsätta jobba med succémetoden, men hur ideologen Sibila ska ersättas är inte klart.

– Det är otroligt tråkigt för oss såklart, men samtidigt har jag stor förståelse för Ferran. Han har varit långt borta från familjen under en längre tid och man måste respektera beslut som någon fattat utifrån sitt hjärta. Vi har haft och har en bra dialog och det är inte omöjligt att vi får se honom här igen en dag, säger Urban Hagblom, sportchef i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.