Simhallen i Timrå får ny ägare

Uppdaterad
Publicerad

Försäljningen av simhallen och Vivsta skola i Timrå är inne i sitt slutskede. Kommunen vill göra affär med Olert Fastigheter som uppges ha presenterat den bästa framtidsvisionen för området.

Timrå kommun kommer att hyra simhallen av Olert Fastigheter AB under tre år tills den nya simhallen vid isstadion står klar.

Enligt Timrå kommun har 33 fastighetsbolag visat intresse för området som ligger centralt i Timrå. Tre av dessa har konkretiserat sina ideér under anbudsprocessen och kommunens val har nu fallit på Olert Fastigheter med Jonas Olert som styrelseordförande.

– Det har inte varit någon lätt process att välja anbudsgivare, säger Ewa Lindstrand. Det fanns flera intressanta idéer från andra seriösa företagare som också var attraktiva, men det kändes som att Olert Fastigheter AB kunde leverera den bästa framtidsvisionen.

Simhallen i Timrå invigdes redan 1957.

Bostäder och handel är kommunens vision för området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.