Plogbilarna jobbar för högtryck på E4 norr om Härnösand. Foto: Hans LindblomVisa alla (2)
Visa alla (2)

Singelolyckor i morgontrafiken

Publicerad

En personbil tvingades ner i diket vid Bölesjön i norrgående riktning på E4 i Timrå kommun strax innan klockan åtta på torsdagsmorgonen.

Enligt räddningstjänstens inre befäl bildades en kö bakom en stillastående lastbil i norrgående riktning på E4 vid Bölesjön i Timrå kommun. Den bakre bilen i kön blev påkörd bakifrån av en anslutande lastbil och tvingades av vägen.

– Både personbilen och lastbilen höll låg fart men lastbilen fick inte stopp utan körde in i personbilen som hamnade i diket. Personen i bilen fördes till sjukhus med okända skador, säger Örjan Stenlund, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Efter bärgning ska det åter vara framkomligt vid olycksplatsen.

Avåkning i Ånge

En stund efter olyckan på E4 hamnade en bil av vägen i Hallsta mellan E14 och Ånge.

– Bilen kunde bogseras upp på vägen igen med hjälp av en traktor och bilföraren kunde köra vidare eftersom det bara blev lite plåtskador vid olyckan. Det var halt på båda platser och det lär bli värre om snöfallet övergår till regn, säger Örjan Stenlund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer