”Läget är allvarligt” – hör Jenny Samuelsson, chef för Västernorrlands museum. Foto: Barbro Sellin SVT

Drygt sju tjänster försvinner på länsmuseet – personalen informerad

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Västernorrlands museum säger upp anställda. Det blir totalt 7,5 tjänster färre på arbetsplatsen och neddragningar inom flera områden.

På måndagen avslutades förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare. I dag meddelades 7 av Västernorrlands museums 40 anställda om uppsägning.

Museichef Jenny Samuelsson har haft samtal med samtliga.

Länsmuseet Västernorrland

– Nu följer ett par år av åtgärder som på sikt kommer att möjliggöra bättre måluppfyllelse för museets del. Det är självklart tråkigt att inte räcka till till all vi vill göra, säger hon.

Skolpedagogisk verksamhet pausas

Det var i början av juni som det stod klart att museets anslag inte räcker till. Bristen på pengar drabbar både personal och verksamhet.

Det är områdena pedagogik, kulturarvs-IT, utställningsproduktion och ekonomi som drabbas av nedskärningarna, skriver museet i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Länsmuseet Västernorrland

Mer i ämnet