Flera husvagnar och en hästtransport på en uppställningsplats i Sundsvall förstördes av en brand. En av husvagnsägarna visar platsen. Foto: Carola Isaksson/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Flera husvagnar brann i Sundsvall – brott misstänks

Uppdaterad
Publicerad

Flera husvagnar och en hästtransport har förstörts av brand i Sundsvall natten mot fredag. Branden klassas som misstänkt skadegörelse, och polisen berättar att en husvagn brandskadades på samma plats för en vecka sedan – då troligen utan avsikt.

Räddningstjänsten fick larm vid 02-tiden om branden på Haparandavägen i utkanten av Sundsvall. Det handlar om en stor uppställningsplats med en 40-tal husvagnar och liknande. Vid framkomsten brann fem husvagnar enligt räddningstjänsten, och flera brev totalförstörda.

– Sex husvagnar är nedbrunna och ytterligare skadade, och en hästfinka är också nedbrunnen, säger polisens kommunikatör Liv Fahlén.

Husvagnarna var inte elanslutna och brandorsaken är inte klarlagd, men det skall ha startat i en vagn och spridit sig.

Bedrövelse för drabbad

Inga personskador har rapporterats, och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

En av husvagnarnas ägare, Bruno Nordin, fanns på plats på morgonen. Han var bedrövad och sade till SVT:s reporter att husvagn varit en del av hans och hustruns liv. Han såg på nyheterna att det brunnit och förstod att hans husvagn var en av de drabbade. Denna husvagn har han haft i två år.

Andra incidenten – obehöriga tros ha övernattat

Martin Södervall är jourhavande förundersökningsledare och berättar att det brann i en husvagn på samma plats för en vecka sedan. Händelsen rubricerades åtminstone från början som försök till stöld, och brottsplatsundersökningen gav en del spår som kan vara till nytta nu också.

– Det är ingen som har tänt eld på den medvetet tror vi, utan snarare att det är någon som har övernattat i den. De hade eldat i en plåthink inne i husvagnen, säger Martin Södervall.

Polisen har ingen misstänkt identifierad, men ett par personer som inte är husvagnens ägare hade setts vid den.

– Förra gången var den ganska intakt, men den är en av de oidentifierbara nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer