Foto: Polisens förundersökning

Flerbarnspappa knivhögg sin fru sexton gånger – döms till tio års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man från Ångermanland högg sin fru 16 gånger med kniv i den lägenhet där flera av parets barn låg och sov. Nu döms mannen till fängelse i 10 år och ska sedan utvisas från Sverige.

Brottet utspelade sig en natt i parets gemensamma bostad efter att man haft kalas för det yngsta barnet. Paret började bråka efter att mannen druckit sig berusad och hans fru tyckte att de borde gå och lägga sig.

31 centimeter lång brödkniv

Kvinnan fick ta emot ”slag” i ansiktet och det var först när blodet började rinna som hon förstod att mannen använde kniv mot henne. När hon försökte fly höll han fast henne och högg flera gånger i ryggen med en 31 centimeter lång brödkniv. Till sist lyckades hon fly in i sovrummet och när två av barnen höll fast pappan kunde hon ta sig ut och larma polis och ambulans.

Bestående skador

Tingsrätten har bedömt att mannen måste ha insett att det fanns fara för att hustrun skulle kunna dö av huggen men han har ändå fortsatt hugga henne. Trots att huggen var många fick kvinnan inte livshotande skador, men hon har fått bestående skador. Mannen har i förhör uppgett att han var mycket berusad och har få minnen från kvällen.

Oprovocerat och hänsynslöst

Ångermanlands tingsrätt menar det är försvårande att brottet har riktats mot en närstående och begåtts i närvaro av flera av de gemensamma barnen. Gärningen har varit oprovocerad och mycket hänsynslös. Rätten menar därför att brottet är av sådant allvarligt slag att det trots kravet på synnerliga skäl ska leda till utvisning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer