Foto: SVT

Sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson mot nya mål

Uppdaterad
Publicerad

Efter två år som sjukhusdirektör i Region Västernorrland har Nina Fållbäck Svenssons sökt nytt jobb. Och Norrlandstingen vill anställa henne som förbundsdirektör och hon har tackat ja.

Tjänsten som förbundsdirektör i Norrlandstingens Regionförbund tillsätts formellt 30 augusti, uppger Sundsvalls Tidning som redan nu kan avslöja att sjukhusdirektören i Region Västernorrland Nina Fållbäck Svensson troligen lämnar jobbet eftersom hon är en av de tolv sökande till tjänsten och är den som förordas.

Det har varit tre turbulenta år i Västernorrland för sjukhusdirektör Fållbäck Svensson, men det är oklart om det är orsaken till att hon slutar.

Turbulent

Hon säger att hon varit intresserad av tjänsten som förbundsdirektör under många år.

– Jag hade gärna varit kvar som sjukhusdirektör ett par år till. Vi är inne i ett viktigt omställningsarbete som jag gärna ville slutföra, men nu blev tjänsten ledig och jag kände mig tvungen att söka, säger Nina Fållbäck Svensson.

– Jag har trivts väldigt bra torts att det varit turbulent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.