Belinda Olsson leder programmet som har gäster på plats i Ånge Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ska hela Sverige leva?

Uppdaterad
Publicerad
Runt om i Sverige hörs röster från kommuner i kris. Kommuner med dålig ekonomi, där man inte ser någon ljus framtid, bara en nedåtgående spiral. Detta diskuteras i Opinion live på torsdag. Medverkar i programmet gör flera personer från Ånge, en kommun där man ser jobben försvinna.

Ånge drabbades nyligen av ett dråpslag då Östavallssågen, kommunens största industri, meddelade att man lägger ner. 80 jobb försvinner i den lilla orten Östavall som har 200 invånare.

Kommunalrådet Sten-Ove Danielsson (S) är luttrad. Enligt honom har Ånge kommun tappat cirka vart tionde arbetstillfälle den senaste tioårsperioden.

Debatt om glesbygden

I torsdagens Opinion live på SVT 1 medverkar Sten-Ove och många andra Ångebor i diskussionen om glesbygdens kris, om konflikten mellan stad och land. Ska hela Sverige ska leva? Kan man vända utvecklingen?

Opinion live sänds direkt från hotell Mittlandia i Ånge klockan 22.00 och det går bra att medverka som publik i mån av plats. Programmet leds av Belinda Olsson och på plats i studion i Göteborg finns debattsugna riksdagsmän och experter.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östavallssågen

Mer i ämnet