Frida Karlsson Foto: Bildbyrån

Skidlöftet Frida Karlsson får Johan Olssons stipendium

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson från Sollefteå är den tredje mottagaren av stipendiet ”Framtidens skidlöfte”, utdelat av skidikonen Johan Olsson.

För Johan Olsson var det ingen större tvekan om vem som gjort sig mest förtjänt av de 50 000 kronorna som utgör stipendiet.

– Redan nu är hon en ganska komplett åkare. Hon har gjort en del rent galet bra resultat – och håller samtidigt en väldigt hög lägstanivå. Frida har en otrolig potential, helt enkelt, säger han till Expressen.

Tre VM-medaljer

I vintras slog Frida till med ett guld och två brons i junior-VM och hon har ett år kvar som junior. Men hon siktar på att mäta sig med seniorerna då och då också. Hon är den andra Sollefteååkaren att få stipendiet – som delas ut för tredje året. 2016 gick det till Ebba Andersson. Förutom pengarna ingår även Johan Olsson själv, i form av ett mentorskap.

– Vi har ju faktiskt något gemensamt, jag och Johan. Vi har samma mentala coach i Stig Wiklund. Och Stig pratar alltid stolt om Johan, säger Frida till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.