Covidsmitta stängde skola i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Idag stängdes NTI gymnasiet i Sundsvall efter att en av eleverna konstaterats sjuk i covid-19. Eleverna fick istället distansundervisning via nätet.

En elev testade sig i måndags efter det att ha fått symptom för drygt en vecka sedan. Provsvaret visade sig vara positivt gällande covid-19. Därför stängdes skolan idag.

– Det handlar om att ha tre paramentrar i åtanke här. Det är kvalitén på undervisningen. Det har att göra med folkhälsan i stort och det har att göra med att försöka kväsa klusterutbrott av smittan, säger Jon Ellrose, rektor NTI Gymnasiet.

Coronaviruset i Västernorrland

Eleven är på bättringsvägen

Eleven som insjuknat mår idag bra enligt rektorn och har även deltagit i undervisningen på distans.

Nytt beslut på tisdag

Rektorn har i samråd med smittskyddsläkaren Hans Boman i Region Västernorrland tagit beslutet att stänga skolan till tisdag i nästa vecka. Sedan tas ett nytt beslut om det går att öppna skolan igen eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet