Mikael Flodström, vd för Scenkonstbolaget om förslagen för kulturen i budgeten. Till höger Lennart Jähkel i affischen för ”En handelsresandes död” som sätts upp på Teater Västernorrland

”Skönt att få prata om framtiden” – kulturchef om tillskotten i budgeten

Uppdaterad
Publicerad

1,3 miljarder – det vill regeringen satsa för att återstarta kultur- och idrottsektorn.  När kulturministern presenterade budgeten i Sundsvall på måndagen stod det klart att hon gärna skulle se en filmfond i Västernorrland. Generellt får kulturen runt om regionerna får dela på 100 miljoner

”Filmfond, ja tack” – Mikael Flodström, vd för Scenkonstbolaget i Västernorrland reagerar postivt på kulturministerns tankar om en filmfond i Västernorrland.

”Det är inte bara till gagn för kulturen utan är även för näringslivet i länet, och det saknas i vår del av landet”, menar han.

En filmfond skapar möjligheter att göra länet till inspelningsplats för både film och tv-serier och frågan har diskuterats länge bland regionens politiker.

Hör Mikael Flodström i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.