Skottlossningen ska ha skett i anslutning till en idrottsplats i Kramfors. Kartbilden är ungefärlig. Foto: Google maps

En gripen efter Kramforsskjutningen – misstänks för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En åklagarledd förundersökning är redan inledd efter skjutningen i centrala Kramfors sent på torsdagseftermiddagen och en misstänkt har gripits.

Skottlossningen, där vittnen hörde nio skott avlossas, ägde alltså rum vid Kramfors idrottsplats vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen. Polis har spärrat av delar av området och har sökt av omgivningarna med hund.

En gripen

Förundersökningen leds av vice chefsåklagare Karin Everitt och hon säger till SVT Västernorrland att polisen nu gripit en person som misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott.

I övrigt är Everitt förtegen om utredningen.

Avspärrningarna hävda

Klart är att det inte finns några uppgifter om personskador trots att det hela utspelade sig under sen eftermiddag när många människor vistades ute i det vackra vädret, och i omedelbar närhet till ett tätbebyggt bostadsområde i centrala Kramfors. Klart är också att det finns ett antal vittnen till händelsen.

Under fredagsförmiddagen inledde kriminalteknikerna sin brottsplatsundersökning. Den är nu klar och avspärrningarna är hävda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.