Foto: Skule AB

Kramfors kommun nekas miljonstöd för vintersatsning på Skuleberget

Publicerad

Kramfors kommun ansökte i höstas om tio miljoner kronor från Tillväxtverket för utveckla Skuleberget till en året-runt-destination. Men några pengar blir det inte, då myndigheten har avslagit ansökan.

Skuleberget är ett populärt resmål på somrarna. Kramfors kommun vill däremot göra berget mer attraktivt även på vintern.

– Vi har sagt att vi ska kunna konkurrera och vara en destination i världsklass. För att vara det måste vi kunna ha snö både tidigt och länge, därför gjorde vi en ansökan på en riktigt fin anläggning. Men det gick inte den här gången, vi hade olika syn på saken, säger Patrik Asplund, chef på fritidsenheten i Kramfors kommun.

Ger inte upp

Att kunna ha vinteraktiviteter skulle locka fler besökare även under den kallare årstiden anser kommunen. Och för att få till det fortsätter arbetet med att hitta finansiering.

– Vi tappar helt klart fart i vår satsning i och med det här beslutet. Men vi vill fortsätta satsa på vintern och nu måste vi titta på andra möjligheter för finansiering, säger Patrik Asplund.

Myndighetens bedömning

Anledningen till beslutet är att Tillväxtverket gör bedömningen att ”ansökan ska betraktas som ett nytt projekt istället för en förstärkning av det befintliga”, skriver Kramfors kommun i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer