Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En del av det sms som släktingen skickade till den misstänkte 44-åringen. Hör ett utdrag ur släktingens vittnesmål i klippet. Foto: Johan Hallnäs/TT, SVT grafik

Släktingens sms-vädjan till 44-åringen: ”Berätta vad du vet”

Uppdaterad
Publicerad

En släkting till den 44-årige mannen som är misstänkt för mordet på Malin Lindström i Husum 1996 skickade i höstas ett sms till mannen och vädjade att han skulle berätta vad han vet.

”Snälla stå för vad du ha gjort, vad det än är”, står det bland annat i meddelandet.

Det var i somras som ett gammalt blodprov från 44-åringen hittades och kunde jämföras med den spermafläck som tidigare säkrats på Malin Lindströms byxor. Under hösten skickade sedan mannens släkting sms:et där han vädjar om att mannen ska berätta vad han vet.

”Efter att ha läst förundersökningen och det faktum att jag känner dig så är det för mig helt uppenbart att du vet vad som hänt. Den historien måste komma fram för att det här ska få ett slut. Snälla stå för vad du ha gjort, vad det än är, och berätta vad du vet”, lyder ett utdrag ur meddelandet som SVT Västernorrland tagit del av.

Fallet Malin Lindström

Under rättegångens tredje dag hördes släktingen efter att ha blivit åberopad av åklagaren.

”Har ingen aning”

– Jag upplevde att han hade en historia som han inte har berättat, så jag ville peppa honom att göra det, säger släktingen under rättegången.

SVT ringer upp släktingen efter förhöret i rättegången.

Tror du att det är han som har mördat Malin Lindström?

– Jag har ingen aning. I och med att de har en DNA-träff måste han ha en koppling till fallet, men vad det är har jag ingen aning om.

Hör släktingen berätta i rätten om sms:et i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet