Slink In flyttar från Solgläntan Foto: SVT

Slink In får lokal i centrum

Publicerad

Slink In, socialtjänsten i Sundsvalls verksamhet för människor i socialt utanförskap, har nu fått nya lokaler i city.

Verksamheten, som främst riktar sig till missbrukare, har omgetts av en del problem och har flyttats runt. Först fanns lokalerna centralt på Skeppargatan på Norrmalm. Efter att missbrukare börjat vistas i parkeringsgaraget i samma byggnad fick verksamheten flytta.

Bort från centrum

Huset ”Solgläntan”, en före detta förskola på Villagatan, väst på stan blev ny adress för tre år sedan. Problemet här har varit att de personer verksamheten riktar sig till inte följt med bort från centrum. Ett och ett halvt år efter flytten konstaterades att många istället valde att vistas på busstationen Navet eller på järnvägsstationen.

Dygnet runt

Nu är det dags att flytta igen. Från och med januari öppnar verksamheten i SKIFU:s lokaler i huset i korsningen på Nybrogatan – Norra järnvägsgatan.

Samtidigt utökas verksamheten, lokalerna ska nu vara öppna dygnet runt.

– Det är omänskligt att så många Sundsvallsbor håller till på järnvägsstationen nattetid för att kunna hålla värmen under vintern. Därför vill vi skapa den här trygga och varma platsen där de kan vara istället, säger Jonas Väst, ordförande i socialnämnden i Sundsvall i ett pressmeddelande.

Verksamheten kommer att hålla öppet nattetid under vintern. Till sommaren hänvisas de som behöver en sovplats till Frälsningsarméns härbärge Klippangården.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer