Foto: SVT

SM-kvartsfinal för taggat Modo

Uppdaterad
Publicerad

I kväll börjar slutspelet för Modo Hockey mot Leksand. Bäst av tre matcher gäller och man börjar på bortaplan. – Det är det här vi har väntat på hela säsongen, säger tränaren Björn Edlund.

Med en seger i sista matchen i grundserien går laget nu in i slutspelet. Lagkaptenen Erika Grahm är väl förberedd för onsdagens första kvartsfinalmatch.  

- Vi vet vad som väntar, säger hon.  

Tränare Björn Edlund är nöjd med lagets insatser i grundserien och ser fram emot slutspelet.  

- Vi har nått dit vi ville, med väldigt goda resultat. Det ska bli spännande och vi känner oss extremt laddade, säger Björn Edlund. 

OS-guldmedaljör i laget

Sidney Morin är också tillbaka i truppen, med ett OS-guld i bagaget. På 21 matcher har amerikanskan gjort 32 poäng för Modo.  

- Sidney är en fantastisk hockeyspelare och en fantastisk människa att ha med i gruppen, så det ska bli roligt att ha henne tillbaka, säger Erika Grahm. 

Nyckelspelare i slutspelet kommer annars vara målvakterna tror både Grahm och Edlund.  

Skadefria

Med en skadefri trupp är man nu redo att möta Leksand.  

- De är skridskostarka och roliga att möta, det brukar vara matcher med mycket fart, men vi får inte göra för många individuella misstag och tappa puck på fel ställen för då är de väldigt effektiva, säger Björn Edlund.  

Modo favoriter

Tabellen talar sitt tydliga språk och Modo får anses vara favoriter. Med 85 poäng, 40 mer än Leksand, går laget in med gott självförtroende på isen.  

- Vi har slagit alla lag i serien, men vi lever i nuet och i ett slutspel kan vad som helst hända. Gör vi en optimal prestation så kommer vi gå långt, säger Björn Edlund. 

Efter onsdagens match spelas returen och en eventuell tredje och avgörande match i Fjällräven center i Örnsköldsvik på lördag respektive söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.