SMHI varnar för fortsatt hårda vindar i länet

Uppdaterad
Publicerad

Flera hushåll har drabbats av strömavbrott efter nattens kraftiga vindar. Under söndagen varnade SMHI för kraftiga vindar för Medelpad, Hälsingland, Jämtland och Härjedalen natten till måndag. Vindarna väntas avta det närmaste dygnet och SMHI har ändrat den tidigare orangea varningen till gul.

Flera strömavbrott har rapporterats efter nattens kraftiga vindar. Bland annat i Ånge kommun har flera hushåll i Nordanede och Leringen haft strömavbrott. Enligt elbolaget Härjeåsen är nu strömavbrotten lösta i Ånge Kommun.  

En orange varning, som tidigare var utfärdat, innebär bland annat risk för mycket begränsad framkomlighet på vägar på grund av nedfallna träd, strömavbrott i områden med luftburna elledningar och omfattande skogsskador.

Den rådande varningen gul innebär väder som kan medföra konsekvenser för samhället, vissa risker för allmänheten samt vissa skador på egendom och miljö och störningar i en del samhällsfunktioner.

Läs mer om rådande varningar på SMHI:s hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer