Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt berättar att de kraftigaste skurarna ser ut att beröra Västernorrlands län fram på lördagen. Foto: Johan Nilsson, TT/SVT

SMHI varnar för skyfallsliknande regn i Västernorrland

Publicerad

SMHI har utfärdat en gul varning för skyfallsliknande regn i stora delar av Götaland, Svealand och södra Norrland. Även kraftig åska kan förekomma på vissa håll.

Varningen är utfärdad från fredag eftermiddag men regnet kan även komma att fortsätta in på lördagen.

– Det är ett ostadigt väderläge med regn- och åskskurar på många platser. De kraftigaste skurarna ser ut att beröra Västernorrlands län fram på lördagen, men det är svårt att säga hur mycket regn det blir, säger SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt och fortsätter:

– Just nu ser det ut som att tyngdpunkten på skurarna hamnar över de västra länsdelarna, men det är osäkert. SMHI har valt att utfärda en varning då det är risk för att det kommer mycket regn på kort tid som kan orsaka översvämningar.

Till exempel finns det risk att källare, dagvattensystem, vägar och viadukter översvämmas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.