Det är troligt att också sjukvårdspersonal är smittad utan att de är medvetna om det, säger Anders Sylvan, tf regiondirektör. Foto: SVT

Regiondirektören: ”Vårdpersonal sannolikt också smittade”

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen för Region Västernorrland bekräftar att en patient på Sundsvalls sjukhus sannolikt blivit smittad av covid-19 inne på sjukhuset.

– Jag utgår idag från att det är vårdpersonal som är smittad och kanske inte vet om det, säger Anders Sylvan tf regiondirektör.

Det var i samband med Region Västernorrlands och länsstyrelsens gemensamma presskonferens på tisdagseftermiddagen som tf regiondirektören Anders Sylvan för första gången kommenterade smittspridningen inne på sjukhuset.

– Vi har uppfattningen att det finns en patient som på sjukhuset sannolikt fått sin covid-19-smitta på sjukhuset.

Coronaviruset i Västernorrland

Troligt att personal smittats

Anders Sylvan anser också att det är troligt att andra människor på sjukhuset blivit smittade men i nuläget inte vet om det själva.

– Eftersom smittan finns i samhället kan vi inte lämna garantier för att vi inte stöter på den, säger han och menar att situationen på sjukhuset är jämförbar med om smittan exempelvis dyker upp på ett äldreboende.

Ökad smittspridning väntar

– Många fler kommer att bli smittade, konstaterar Anders Sylvan.

Hör mera om regiondirektörens syn på smittspridningen på Sundsvalls sjukhus i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet